diumenge, 27 de maig del 2007

Jornada Tècnica UOC

Aquest video és una mostra del que en Genís Roca va posar com a exemple d'originalitat per descatar a Internet.






De l'empresa Infonomia, divendres passat ens va fer una xerrada molt interessant en Genís Roca. I tot que és "feina" m'ha semblat interessant de compartir amb vosaltres una síntesi i la reflexió a la que m'ha portat.
Havia treballat a la UOC. I per tant la complicitat era gran.
Ens va parlar de la Blogosfera i ens va mostrar exemples de blogs amb entitat i nom propi de gent de la casa com per exemple el blog d'Adolfo Estalella (on hi ha un post que reflexiona sobre el fet del blogging, i de fer servir fotografies dels assistents a un event, força interessant ) i el de l'Ismael Peña (en anglès) i d'altres de persones de la casa que han optat per guardar l'anonimat.

La cronologia d'internet mostrada va ser:
1981 primer PC IBM
1989 Creen el llenguatge html
1994 primer accés privat a Internet a Espanya
2007 110 milions d'usuaris.

Simplement impressionant!!

Es dona el fet que per primer cop els fills ensenyen als pares les coses bàsiques per "sobreviure" en l'entorn virtual actual.
La competitivitat neix de la col·laboració entre iguals, la informació és poder però si la comparteixes.
El 2007 hi ha la primera generació de natius digital. És interessant i m'ha portar a reflexió pròpia el concepte de nadius digitals i immigrants digitals. Ja s'havia parlat en algun altre post de Planeta Fonaments sobre el concepte, però xoca, que la bretxa digital sigui a aquest nivell. L'accés a internet s'ha globalitzat, la diferència és de mentalitat digital o pre-digital. Del fet de tenir-ho tot digital neix el web 2.0
Són els nascuts entre el 77 i el 87 tenen ara entre 20 i 30 anys.
Ens trobem que tenim 120.000 blogs creats al dia.
Web 1.0 eren les persones jurídiques (encara ara)
Web 2.0 són persones físiques, s'aspira a ser rellevant.
A ser rellevant i a compartir-ho tot sense cap mena de pudor, pensaments, fotografies, diners.. on és el negoci? en el concepte de longtail (les cues de la corba de Gauss) . S'ofereixen plataformes online amb limitacions de forma gratuïta. I pagant una mica s'obté un compte pro amb capacitats il·limitades

La meva reflexió és sobre el manifest cluetrain (1999) xoca que finalment el que s'ha imposat a internet és aquest corrent. Gent que no es deixa influenciar per la publicitat ni per informació única. Interessant constatar que els que estan ara al poder i els directius no tenen presència a la xarxa. Què passarà quan els toqui liderar als nadius digitals?
are you linked in?

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Genís es un tipo excelente, Lidia, que además sabe mucho. Se nota que disfrutásteis con su charla.

Por cierto, el otro día preguntabas por plataforma para blogs, mi recomendación es sin duda WordPress.

lida ha dit...

Hola!!
Estoy pensando en completar la explicación de la sesión en otro post, pero no quiero hacerme pesada..

Muchas gracias por recomendarme wordpress...
hasta pronto!!