dimecres, 28 de març del 2007

Foto!!! (flikr vs ringo)

Per compartir les fotos amb els familiars, coneguts o amb tot el mon hi ha diverses opcions a la xarxa. N'hi ha de gratuïtes i n'hi ha de pagament.
El cas de Ringo es tracta d'una comunitat d'amics que comparteixen fotos, es sustenta de la publicitat, concretament dels accesos dels usuaris a la publicitat. Podríem dir que és l'opció més senzilla per compartir les fotos de les vacances o dels grups d'amics. La qualitat de la imatge és acceptable.
Flikr en canvi és també una comunitat però com que té moltes més prestacions i la qualitat de les fotos és bastant bona, és una opció casi professional. Pots tenir un compte gratuït però amb limitació mensual de fotos que hi pots insertar.. Hi ha l'opció d'augmentar les capacitats del compte per poder organitzar les teves fotos i tenir més "sets" ( La opció gratuïta et deixa crear només 3 "sets" o albums de fotos) Per això serveix de plataforma per molts aficionats a la fotografia (digital, evidentment) i està ple de les creacions de força artistes. Fotos retocades amb fotoshop, o una mica d'experimentació. La veritat és que és un arxiu d'imatges de tot el mon impessionant!
Amb les característiques de les fotografies hi apareix automàticament la marca i el model de la càmara que ha fet les fotografies ( en vaig pujar alguna feta amb el mòbil que, tot i que no es veu gens malament, no identifica ni marca ni model... )
Et permet unir-te a grups i compartir fotografies de les teves mascotes o de moltíssims temes diferents com per exemple sabates.
El millor és que tens l'opció de situar-les al mapa del mon.
En el meu cas.. crec que hi estic casi enganxada!!

salut!!

dilluns, 26 de març del 2007

web 2.0


Aquest video de Michael Wesch ho explica tan clar, que confirma alló d'un imatge val més que mil paraules. De fet, a mi m'ha fet reflexionar.
Em quedo amb el final;
Ens toca redefinir:
El copyright
els drets d'autor
la identitat
l'ética
l'estética
la governança
el comerç
l'amor
la família
el propi jo.


Salut!!

dimecres, 21 de març del 2007

quantes blogs tens i quantes mantens..

Fa anys que he començat a fer un blog, que dic un, varis..
Però m'he trobat amb diversos factors que m'han fet anar abandonant.
La primera que vaig començar; penjant alguna foto de la meva gata (com fa tothom) i escrivint quatre idees en guerrilla. És que la web que vaig triar per allotjar la meva web va tenir problemes en situar la seva banner i em desconfigurava totalment el format, vaig anar esperant que solucionessin el seu problema però no va haver-hi manera, de cop l'empresa va canviar l'orientació, ara allotjarien fotografia digital. I per això vaig anar transportant les entrades a un altre espai. Tampoc vaig tenir sort, es va convertir en pagament.
També hi ha efectes que no esperes de tenir un blog, vaig anar al metge i em vaig espantar molt per un diagnòstic i ho vaig escriure al blog, com que signava amb el blog afegit als meus emails, immediatament vaig rebre un munt de trucades i correus d'amics, coneguts i familiars que s'amoïnaven pel meu estat de salut.
Si això li sumem la mandra i la manca de constància... el resultat és, que tinc varies blogs començades amb poques entrades cadascuna..
Per això és molt important triar bé la plataforma on allotjar la blog.

Salutacions

Lídia

dimarts, 20 de març del 2007

M3.002 Fonaments Tecnològics de la Societat de la Informació

Hola companys!!

Per començar m'agradaria comentar amb vosaltres un tema bàsic, les connexions a internet disponibles al nostre país.
Suposo que, com jo, esteu atrapats amb telefònica, o terra, ens connectem amb adsl. Pot ser tan car?

He trobat un article en el que es parla del millor proveidor, segons la OCU, és un proveidor gallec anomenat R, és el més ràpid, un dels únics amb telèfon gratuït i que està ben valorat pels seus propis clients.
Per si algú vol llegir més podeu seguir l'enllaç:
R destaca como el mejor proveedor de Internet en España

salutacions!!